Forel in room

img_6801a1(8 personen)

8 forelfilets
boter
1 1/2 dl room
1 theelepel mosterd
1 mespunt foelie
1 beschuit
1/2 bloemkool
peper, zout

Vraag aan uw vishandelaar, de forelfilets van hun vel te ontdoen.
Spoel en droog de visfilets.
Smeer 8 vuurvaste schaaltjes met boter in en bestrooi ze met versgemalen peper en zout.
Rol de filets met de velkant naar binnen op en leg ze in de schaaltjes.
Meng de room met de mosterd en de foelie en lepel de saus over de vis.
Verkruimel de beschuit en bedek het oppervlak van de filets hiermee.
Zet de vis 12 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en blancheer die 3 minuten in lichtgezouten water.
Spoel ze daarna onder koud water af en laat ze uitlekken.
Smelt een klontje boter in een pan, bak de bloemkoolroosjes even op en schik ze rond de visfilets alvorens te serveren.