Flensjes Mylène


Ingrediënten:
12 dunne flensjes - 50 gram boter - 200 gram suiker - 3 peren - 2 sinaasappels - 1 citroen - 1 borrelglas mirabellenbrandewijn -1 borrelglas cognac - 100 gram geschaafde amandelen

Bereiding:
Vervang in het flensjesbeslag de melk door bier en voeg er de geraspte schil van 1/2 citroen bij. Pers de sinaasappels en de citroen. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker, het sinaasappelsap en citroensap toe evenals het glas cognac. Breng het op zacht vuur aan de kook en laat zachtjes koken totdat er een homogene saus is ontstaan. Zet het vuur zo laag mogelijk en houd de saus warm. Breng een pan met water aan de kook, schil de peren, snij ze in vieren, verwijder de klokhuizen, snij de partjes in reepjes en pocheer die enkele minuten in het water. Leg de geschaafde amandelen even onder de gril zodat ze wat kleur krijgen. Bak de flensjes. Leg er de hoeveelheid van een kwart peer in en rol ze op. Leg de opgerolde flensjes in de saus, zodat deze de kans heeft om in te trekken. Flambeer ze met de mirabellenbrandewijn, strooi er de gegrilde amandelen over en serveer meteen.