Ingrediënten:
4 flensjes – 2 eieren – 40 gram suiker – 15 gram bloem – 1,2 dl melk – 1 glaasje grand marnier – 2 eetlepels poedersuiker
Voor de sabayon:
2 eidooiers – 25 gram suiker – 3/4 dl champagne
Bereiding:
Maak de flensjes en houd ze warm. Voor het soufflémengsel splitsen we de eieren, roeren de eidooiers los in een pannetje, roeren de bloem er door en voegen langzaam de lauwwarme melk toe. Breng dit mengsel onder voortdurend roeren aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 minuten garen. Neem de pan van het vuur en voeg de grand marnier toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het mengsel. Beboter een vuurvaste schotel. Leg op een helft van een flensje wat soufflémengsel en vouw het flensje dubbel. Leg de flensjes in de schotel en zet deze 10 minuten in een oven van 200 graden C. Strooi halverwege het bakproces poedersuiker over de flensjes. Maak van de overige ingrediënten een sabayonsaus. Leg op elk bord een flensje en geef er een lepel saus over.