Flensjes Condé


Ingrediënten:
8 dunne flensjes - 2,5 dl melk - 60 gram rijst - 1 vanillestokje - 2 eidooiers - zout - 120 gram suiker - 20 gram boter - 30 gram gekonfijte vruchtjes - 1/2 dl kirsch

Bereiding:
Breng de rijst met veel water even aan de kook. Giet hem dan af en spoel de rijst met koud water. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken. Doe 50 gram suiker bij de melk, de boter en de rijst. Breng het weer aan de kook, doe het mengsel dan in een vuurvast schaaltje, doe er alufolie over en schuif het in een oven van 200 graden C. Haal het schaaltje na 20 minuten weer uit de oven. Bak de flensjes. Nadat de rijst even is afgekoeld voegen we de eidooiers bij de rijst. Dan de gekonfijte vruchtjes die grof gehakt zijn en de kirsch. Meng alles goed. Bestrijk de flensjes met het mengsel, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal. Strooi er de rest van de suiker over en zet ze nog enige minuten in de oven.