Fazant met Champagne


Ingrediënten:


1 fazant - 2 uien - 1 teentje knoflook - 1,5 dl slagroom - glas cognac - 1 bouquet garni - 100 gram boter - 25 gram bloem - 50 gram ganzelever - 1 truffel - 1/2 liter champagne- 2 wortels 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snij de boutjes en de vleugels van de fazant af en ontbeen ze. Maak uien en wortels schoon en snij ze in schijfjes. Schil het teentje knoflook en snij ook dit in schijfjes. Verhit de olie in een pan en sauteer ui en wortel onder af en toe roeren. Geef er de knoflook bij. Voeg de botten van de fazant toe. Geef er dan de champagne bij en laat 30 minuten koken. Laat daarna afkoelen. Leg er de stukken fazant in en laat deze 48 uur marineren. Haal ze er dan uit. Haal de botten en groenten uit de marinade en sauteer ze in 50 gram boter totdat ze kleur hebben. Voeg de bloem toe, laat nog even mee garen en geef er dan de marinade bij. Laat 2 uur zachtjes koken. Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en sauteer er de stukken fazant in tot ze bruin zijn. Flambeer ze met de cognac. Passeer de marinade en geef deze over de stukken fazant. Laat deze nog 45 minuten zachtjes smoren. Haal ze er dan uit, houd ze warm en laat het vocht wat reduceren. Geef er dan de room bij en laat nog 15 minuten koken. Wrijf de ganzelever door een zeef, hak de truffel fijn en voeg beide bij de saus. Leg de stukken fazant nog even in de saus om te warmen en serveer.