Fazant Demidoff


Ingrediënten:


1 fazant - 2 wortels - 1 meiraapje - 1 struik bleekselderij - 100 gram. kleine uitjes - bloem - 1 plak rauwe ham - zout - peper - 1 dl kippebouillon - 100 gram boter - 1 truffel - 1 dl droge witte wijn
Bereiding:
Snij de fazant in vier delen. Haal de botten van de fazant weg en snij er de vleugeltjes af. Sauteer dit in 25 gram boter bruin. Geef er 20 gram bloem bij en laat ook deze bruin worden. Geef er dan de wijn bij en de bouillon en laat het 20 minuten zachtjes koken. Passeer de saus dan door een zeef. Schil alle groenten. Snij de uien in dunne ringen, de wortels, het meiraapje en de selderij in dunne plakjes. Snij de ham in brunoise. Doe wat bloem in een bord en wentel hier de stukken fazant door. Bestrooi ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant snel bruin. Voeg dan de groenten en de ham toe, roer goed, geef er nog wat zout en peper bij, sluit de pan en laat het 30 minuten smoren. Hak de truffel fijn en voeg deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Leg de stukken fazant op een voorverwarmde schotel, omring ze met de groenten en geef er wat saus over.