Entrecôte van de Wijnkoopman


Ingrediënten:
4 entrecôtes - zout, peper - 125 gram boter - 2 sjalotjes - 1 bosje cresson - 1 eetlepel olie - 2,5 dl rode wijn

Bereiding:
Maak een wijnkopersboter. Schil hiertoe de sjalotjes, hak ze fijn, doe ze in een pannetje, voeg de wijn toe en laat het helemaal inkoken op hoog vuur. Doe 100 gram boter in een kom, roer die zacht en voeg het geheel gereduceerde mengsel toe. Maak er een homogene massa van. Rol er een rolletje van en draai dit in vetvrij papier. Leg de boter in de koelkast om op te stijven. Was de cresson zorgvuldig en droog ze. Als de boter stijf is smelten we de rest van de boter in een pan en sauteren hierin de entrecôtes naar smaak. Geef er zout en peper over en leg ze op een voorverwarmde schaal. Drapeer er de cresson omheen, snij de koude boter in plakjes en leg die op de entrecôtes. Serveer meteen.