Eierpotje met tomaat

eierpotjeIngrediënten (voor 4 personen):
4 eieren
4 tomaten, ontveld en ontpit
1 teentje knoflook
1 sjalotje
60g Parmezaanse kaas
verse basilicum
zout
peper

Voorbereiding:
Snij de knoflook en het sjalotje klein.
Fruiten in een beetje olijfolie.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan het de knoflook/sjatot mengsel.
Bestrooi met gehakte basilicum, zout en peper en laat 15 minuten op laag vuur indikken.
Schep het mengsel in schaaltjes of kleine potjes.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Breek het ei voorzichtig in het potje er bovenop.
Bak 12 minuten bij 180°C
Het eiwit moet mooi stevig en de dooier nog zacht zijn.
Eventueel afdekken met aluminiumfolie tegen het uitdrogen.

Originele Oeufs Cocotte worden au bain marie in de oven (180°C) bereid in een braadslee met water tot de helft van het bakje/potje ongeveer 10 minuten afhankelijk van de gewenste stolling.