Ingrediënten:
4 grote aardappels – 4 eieren – 100 gram boter – 1 doosje smeerkaas – 50 gram geraspte kaas – peterselie – zout, peper
Bereiding:
Was de aardappels zorgvuldig. Borstel ze goed af en schil ze niet. Leg ze een uur in een oven van 200 graden C. en draai ze verschillende keren om, zodat ze aan alle kanten goed gaar worden. Haal ze dan uit de oven en snij ze aan beide uiteinden plat zodat ze kunnen staan. Hol ze met een lepel aan een kant uit. Maak het kruim fijn en voeg er 50 gram boter bij en de smeerkaas. Geef er zout over en flink peper. Was en hak wat peterselie en meng deze er ook door. Roer er goed in op zacht vuur totdat er een crèmige massa is ontstaan. Zet de aardappels rechtop in een gratineerschaal. Vul ze gedeeltelijk met de gemaakte vulling.
Breek dan een ei in elke aardappel. Bestrooi de aardappels met de geraspte kaas. Smelt de rest van de boter en schenk deze over de aardappels. Zet ze 8 minuten in de oven. De eieren moeten zacht blijven.