Ingrediënten:
100 gram borstspek – 1 ui – 100 gram champignons – 1 teentje knoflook – 20 gram bloem – 6 dl rode wijn – 4 eieren – 60 gram boter – 1 bouquet garni – zout, peper
Bereiding:
Snij het spek in juliënne. Schil de ui en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Verhit de helft van de boter en sauteer hierin de champignons. Verhit de rest van de boter en en sauteer hierin de ui en het spek goed aan. Strooi er dan de bloem over en roer goed tot de bloem wat kleur krijgt. Voeg dan de wijn toe, het bouquet garni, zout en peper, de champignons en de knoflook en laat het op heel klein vuur 50 minuten koken. Haal het bouquet garni eruit en passeer de saus. Verdeel de champignons en de spekjes over kleine potjes. Breng de saus weer aan de kook en pocheer hier de eieren in. Zie eventueel Gepocheerde Eieren. Doe de eieren in de potjes en schenk er wat saus over.