Doperwtensoep met zalm

Ingrediënten:
2 uien
50 gr boter
375 gr aardappelen
300 gr doperwten uit diepvries
3/4 liter groentebouillon
zout
peper
nootmuskaat
200 gr verse zalm
125 gr gerookte zalm in plakjes
1 bosje bieslook

Bereiding:
Pel en hak uien en fruit ze goudgeel.
Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm grote blokjes, voeg ze met de ontdooide erwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij.
Breng de soep met zout en peper op smaak en 20 laat haar minuten zachtjes koken.
Pureer de groenten en breng ze met peper, zout en nootmuskaat op smaak.
Snijd de verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken, kruid ze met peper, wikkel ze in de gerookte zalm, bind er met bieslook om en laat ze 10 minuten in de soep trekken (laat niet koken!)
Bestrooi de soep met bieslook.