Doperwten met Hoisinsaus

200 gr verse of diepvries doperwten
1 lente-ui of stukje prei
2 plakjes verse gember
150 gr hamlappen
11/2 eetlepel hoisinsaus
1/2 eetlepel sojasaus
2 theelepels pale medium dry sherry
2 eetlepels kippenbouillon
olie
sesamolie

Snijd het vlees in blokjes ter grootte van de doperwten.
Kook verse doperwtjes tot ze zacht zijn, spoel ze met koud water af, laat ze uitlekken en zet ze apart.
Ontdooi diepvries doperwten.
Hak de lente-ui en de gember fijn.
Maak een sausje van de hoisinsaus, de bouillon, de sojasaus en de sherry.
Verhit de wok op hoog vuur en verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie.
Roerbak de lente-ui en de gember tot het geurt.
Roerbak er het sausje door, breng aan de kook en voeg de doperwten toe.
Meng er tot slot nog 1/2 theelepel sesamolie door en serveer.