Diplomate met kirsch


Ingrediënten:
2 dl slagroom
50 gram rozijnen
150 gram lange vingers
1 dl kirsch
1/2 vanillestokje
200 gram abrikozenjam
225 gram suiker
4 eidooiers
1/4 liter melk
8 gram gelatine
50 gram gekonfijte vruchtjes

Bereiding:
Doe 100 gram suiker en 1 dl water in een pannetje en breng dit aan de kook. Was de rozijnen en laat ze wellen in de kokende stroop Giet ze af en bewaar de stroop. Laat de gekonfijte vruchtjes en de rozijnen marineren in de kirsch. Week de gelatine in wat water. Breng de melk met de vanille aan de kook. Laat dit 10 minuten trekken en verwijder het vanillestokje. Los hierin de gelatine op. Meng de eidooiers met de rest van de suiker en klop het mengsel totdat het licht van kleur is en schuimig. Geef er dan langzaam onder kloppen de hete melk bij. Passeer de creme in een pan en zet de crème op zacht vuur en als hij dikker wordt neem de pan onmiddellijk van het vuur. Laat het onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf en als het mengsel dreigt te geleren werk hem er voorzichtig onder. Giet de helft van de kirsch bij de stroop. Drenk hierin de lange vingers. Leg op de bodem van een vorm wat vruchtjes, dan een laag crème, hierop een laag lange vingers, wat vruchtjes, een beetje abrikozenjam, wat crème enz. Zorg dat er wat abrikozenjam overblijft. Meng hier de rest van de kirsch onder. Laat de diplomaat gedurende enkele uren in de koelkast opstijven. Geef de abrikozenjam er in een sauskom bij.