Diplomate met Aardbeien

Ingrediënten:
1 kg mooie aardbeien
1/2 citroen
150 gram suiker
2 dl slagroom
1 dl kirsch
30 lange vingers
1/2 liter melk
4 eidooiers
60 gram poedersuiker
4 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine in wat water.
Bewaar een paar mooie aardbeien als garnituur, maak de rest schoon. Doe ze in een kom, pers er de halve citroen over uit en geef de suiker erover.
Laat ze zo marineren. Breng de melk met een beetje kirsch aan de kook en los hierin de gelatine op. Doe de eidooiers in een kom met de poedersuiker en klop totdat het mengsel licht van kleur is.
Geef er dan langzaam de hete melk bij. Zet de crème op zacht vuur en verwarm hem onder roeren totdat hij dikker wordt. Neem dan direct de pan van het vuur.
Laat deze onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf en werk deze voorzichtig onder de afgekoelde crème.
Meng er ook de gemarineerde aardbeien door. Doe bij de rest van de kirsch een gelijke hoeveelheid water en drenk er de helft van de lange vingers even in.
Drenk de rest in de siroop van de aardbeien. Bekleed met de eerste de vorm en vul deze met de crème. Bedek met de laatste de vorm.
Zet een bord op de vorm en plaats ze een nacht in de koelkast. Garneer ze vlak voor het serveren met de overgebleven aardbeien.