(6 personen)
450 gr rundvlees / zoutvlees in blokjes van 2 1/2 cm
6 koppen water
2 vleesbouillonblokjes
1 gesnipperde ui
1/4 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
5 a 6 eetlepels pindakaas
1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en fijn gesneden)
4 rode paprika's uit blik of pot (in repen gesneden)
Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten zacht koken.
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen rode paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.
Het originele recept bevatte 4 bouillonblokjes, ik vond dat persoonlijk