Ingrediënten:
8 lange vingers - 3,5 dl room - 6 gram gelatine - 200 gram suiker - 2,5 dl melk - 3 eidooiers - 1 pakje vanillesuiker - 1 glaasje poire williams
Bereiding:
Verwarm de melk met de vanillesuiker totdat ze aan de kook komt. Haal ze dan van het vuur. Week de gelatine in wat water. Voeg 160 gram suiker bij de dooiers en klop het mengsel met de garde tot het zeer licht van kleur wordt. Klop dan langzaam de warme melk door dit mengsel. Zet het mengsel au bain marie op het vuur en verwarm het onder voortdurend roeren tot 80 graden C. Neem dan de pan van het vuur en meng de gelatine door het mengsel. Roer goed zodat hij snel oplost. Laat de crème afkoelen en roer er regelmatig even in. Juist voordat hij geleert, mengen we er 2,5 dl stijfgeslagen room door. Geef er het glaasje poire williams bij. Schenk het mengsel in coupes en laat het in de koelkast opstijven Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker, Spuit een toefje slagroom op elke coupe en steek er twee lange vingers bij.