Coulis van Paprika's


Ingrediënten:
1/2 dl olijfolie - 3 uien - 2 tomaten - 2 rode paprika's - zout, peper - basilicum - peterselie - tijm - laurier - 2 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak de tomaten concassée. Rooster de paprika's in een oven zodat ze zwart worden. Men kan er dan het vel gemakkelijk aftrekken. Ontvel de paprika's, snij ze open en haal zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij ook de paprika's in brunoise. Maak de ui schoon en hak ze in stukjes. Fruit deze in de olie totdat ze kleur beginnen te krijgen. Snij de knoflookteentjes heel klein. Voeg ze bij de uien, evenals de tomaten en paprika's. Voeg 1/2 dl water toe, een takje tijm, een takje peterselie en een blaadje laurier en laat de saus 1/2 uur zachtjes koken, met de deksel op de pan. Haal er dan de tijm, peterselie en laurier uit en voeg wat blaadjes basilicum toe. Wrijf daarna de saus door een zeef. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen. Men kan ze ook warm serveren.