Ingrediënten:
200 gram schelvisfilet - 1/2 citroen - 2 eetlepels tomatenketchup - 2 dl slagroom - 1/4 paprika - paprikapoeder - 1 eetlepel gemberstroop - 1 eetlepel olie- peper, zout - 100 gram garnalen - peterselie - kervel - courtbouillon
Bereiding:
Pocheer de schelvis in een courtbouillon gedurende 7 minuten. Haal hem uit het nat en laat hem onder druk afkoelen. Snij de filets dan in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in brunoise. Meng vis, paprika en garnalen. Voeg zout en peper toe, 1 eetlepel olie en het sap van de halve citroen. Laat het een uur marineren in de koelkast. Klop de slagroom stijf, hak wat peterselie en kervel fijn, meng dit door de slagroom, even als de ketchup en de gemberstroop. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak met zout en peper. Laat het gemarineerde mengsel uitlekken, verdeel het over de coupes, nappeer met wat saus, strooi er wat paprikapoeder over en serveer het met geroosterd brood en boter.