Ingrediënten:
8 scampi’s – 1/2 liter courtbouillon – 2 avocado’s – 2 eetlepels jenever – tabascosaus – 1/2 komkommer – zout, peper – paprikapoeder – cayennepeper- 2 dl mayonaise

Bereiding:
Pocheerde scampi 6 minuten in de courtbouillon. Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen. Maak de mayonaise. Als ze klaar is voegen we er wat paprikapoeder en cayennepeper bij. Schil de komkommer. Haal er het zaad uit. Rasp de komkommer tot moes. Geef er wat zout over en leg het in een zeef om uit te lekken. Snij de avocado’s in de lengte doormidden, haal de pitten er uit en snij met een kleine parisiënneboor balletjes uit het vlees. Als de komkommer goed is uitgelekt persen we ze nog even droog en mengen ze door de mayonaise. Pel de afgekoelde scampi. Snij ze in stukjes. Meng ze met de avocadoballetjes, geef er een theelepeltje tabascosaus over en laat dit marineren. Meng de mayonaise door het scampimengsel. Verdeel het over vier coupes, strooi er paprikapoeder over en serveer het koel. Geef er geroosterd brood met boter bij.