Cocktail van Rivierkreeftjes Manhattan


Ingrediënten:
24 rivierkreeften - 1 sjalot - 1/2 liter droge witte wijn - 5 eetlepels tomatenketchup - 2 kruidnagels - 3 dl slagroom - worcestersaus - cayennepeper - peterselie - 1 krop sla - 1 citroen - tijm - laurier - zout, peper

Bereiding:
Maak een courtbouillon als volgt: geef 1/2 liter water in een pan en de wijn. Pel het sjalotje, steek er de kruidnagels in en voeg het bij het vocht, evenals een blaadje laurier en wat tijm, zout en peper. Laat 20 minuten koken. Gooi de rivierkreeften in de kokende bouillon en laat deze weer bijna aan de kook komen en laat ze er dan nog 5 minuten in. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken en afkoelen. Pers de helft van de citroen uit. Snij de andere helft in schijfjes. Was de helft van de sla, snij ze in juliënne en beleg er de bodems van de coupes mee. Besprenkel ze met het citroensap. Klop de slagroom stijf, meng de tomatenketchup erdoor, wat worcestersaus en cayennepeper. Haal de rivierkreeften uit de karkassen, leg ze op de sla en geef er wat saus over. Hak wat peterselie. Strooi die er over. Zet een schijfje citroen op de rand van de coupe en leg een kop van een rivierkreeft als decoratie in de coupe. Serveer er geroosterd brood en boter bij.