Cocktail van Komkommer met Krab


Ingrediënten:
1 komkommer - 150 gram krab - 1,5 dl mayonaise - 1 borrelglas cognac - 4 mooie blaadjes sla - peterselie - zout, peper - 1/2 venkelknol - 100 gram gekookte ham aan een stuk

Bereiding:
Schil de komkommmers. Haal er de pitten uit en snij ze in kleine brunoise. Strooi er wat zout over en laat ze uitlekken gedurende een uur. Maak de venkelknol schoon en snij hem in dunne juliënne. Snij de gekookte ham in kleine brunoise. Meng venkel, ham en krab. Bewaar 4 mooie stukjes krab voor garnering. Als de komkommer is uitgelekt drogen we ze en mengen ze bij de rest. Giet er de cognac overheen en laat twee uur marineren in de koelkast. Maak de mayonaise. Maak deze iets kruidiger dan normaal. Was en droog de slablaadjes. Leg in elke coupe een blaadje sla, schenk er het mengsel op, geef hier de mayonaise over en leg het apart gehouden stukje krab bovenop. Hak wat peterselie en bestrooi de coupes hiermee. Serveer koel.