Ingrediënten:
250 gram gekookte kipfilet - 2 perziken - 1/2 rode paprika- 1 sjalotje - 1/2 citroen - gemberpoeder - 1/2 dl mayonaise - 1 selderijstengel - mosterdpoeder - paprikapoeder - 2 eetlepels geklopte slagroom - zout, peper
Bereiding:
Schrik de perzikken in kokend water en pel ze. Snij ze in juliënne. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perziken. Snij een gedeelte van de selderij in juliënne en voeg dit bij de perziken. Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij. Voeg dit bij de perziken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat het een kwartier staan. Snij het kipvlees in juliënne en meng het voorzichtig onder de rest, maak de mayonaise en roer er de geslagen room door. Haal de pitjes en de witte randen uit de paprika. Snij de paprika in zeer dunne juliënne. Meng de mayonaise voorzichtig door het kipmengsel. Zet het koud weg tot aan het gebruik. Vul dan de coupes met het mengsel, leg er wat juliënne paprika bovenop en bestuif nog met wat paprikapoeder.