Cocktail van Haring Louise


Ingrediënten:
2 maatjesharingen - peterselie - 3 tomaten - azijn - 2 augurken - mosterdzaad - 1 appel - olijfolie -2 uien - mosterd - 1 ei - suiker - zout, peper - paprikapoeder - jeneverbessen - laurier - kruidnagel

Bereiding:
Maak de dag van te voren een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel suiker, wat zout, peper, 3 jeneverbessen, 1/2 theelepel mosterdzaad, 1 laurierblad en 2 kruidnagels. Laat de marinade een nacht trekken. Als ze gebruikt moet worden, zeef dan de marinade. Maak de haringen schoon en snij de filets in juliënne van 1/2 cm. Maak van de tomaten concassee. Snij nu ook de appels, augurken en uien in brunoise. Sprenkel wat azijn over de appels, ze worden dan niet zo snel bruin. Meng de ingrediënten, voeg er de marinade bij en zet de compositie in de koelkast. Schep de compositie af en toe om, zodat de marinade overal goed doordringt. Verdeel de salade over de coupes, garneer met een stukje tomaat en een toefje peterselie. Geef er vers stokbrood bij.