Ingrediënten:
30 gram gesmolten boter
Wat boter/margarine voor het invetten de vorm
500 gram kersen of een goed uitgelekte pot kersen op siroop (350/400 gram)
60 gram suiker + 2 eetlepels suiker (alleen bij verse kersen)
40 gram bloem
3 eieren
250 ml volle melk
poedersuiker
Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de 30 gram boter en laat daarna een beetje afkoelen. Vet de vorm in.
Verspreid de kersen op de bodem van de vorm, strooi de losse lepels suiker erover (hoeft niet bij pot-kersen, die zijn zoet genoeg).
Meng in een kom melk en bloem en daarna ook de 3 eieren, de 60 gram suiker en gesmolten boter, gewoon met een garde. Geeft niks als er nog een enkel klontje inzit.
Giet het vloeibare deeg over de kersen heen.
Zet in de oven en bak in 35-40 minuten gaar. De bovenkant moet mooi bruin zijn. Heel even laten afkoelen, bestrooien met poedersuiker, eventueel een dotje slagroom en lauwwarm opdienen. Of koud, ook heerlijk.