Ingrediënten:
7 eieren
75 gr griessuiker
100 gr bloem
35 gr cacaopoeder
100 gr fondant chocolade
100 gr poedersuiker
3 dl room

Bereiding:
Breek 5 eieren en splits ze.
Klop de eierdooiers, samen met de 2 overgebleven eieren en de suiker tot een luchtig geheel.
Zeef de bloem en spatel die met het cacaopoeder door de eieren.
Vet een bakplaat in met boter, bedek hem met bakpapier en strijk er het biscuitbeslag over uit.
Bak de biscuit 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Smelt de chocolade in 2 eetlepels water, voeg de poedersuiker en 3 eetlepels water toe en verwarm tot tegen het kookpunt.
Roer de chocoladepasta glad en laat hem volledig afkoelen.
Klop de room stijf en spatel hem door de chocolade.

Houd wat room apart voor de garnering.
Steek uit het biscuitgebak tweemaal 4 ringen van respectievelijk 9, 7, 5 en 3 cm.
Bouw van groot naar klein en aan elkaar geplakt met chocolademousse 2 piramides van het biscuitgebak.
Strijk de randen met behulp van een paletmes gelijkmatig met chocolademousse dicht tot er 2 gave kegels ontstaan.
Bestuif het geheel met cacaopoeder en zet de Montezumataarten op met een kantje versierde borden.
Halveer ze verticaal en serveer ze met een eetlepel ongezoete stijfgeklopte room.