Mexicaanse Chocoladeflan

Ingrediënten:
250 gr pure chocolade
5 eidooiers
75 gr suiker
2 dl slagroom
± 3 eetlepels cacaolikeur
boter om in te vetten
5 eetlepels gemalen kokos

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa.
Klop de slagroom halfstijf.
Roer de slagroom en de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel en voeg naar smaak likeur toe.
Vet 4 ovenvaste vormpjes in, verdeel het chocolademengsel erover en laat de flans midden in de oven in ± 1 uur gaar worden.
Laat de flans afkoelen en stort ze.
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en garneer hier de flans mee.

Tip: De likeur kunt u door 3 eetlepels sterk gezette koffie vervangen.