Ingrediënten:
300 gram pure chocolade
100 gram boter
125 gram poedersuiker
2 eidooiers
1 eetlepel likeur naar keuze (rum, sinaasappellikeur, Amaretto, kokoslikeur)
50 gram cacaopoeder
4 cl slagroom
Bereiding:
Breek de chocolade in stukjes, voeg de likeur toe en laat deze au bain marie smelten en roer tot een gladde massa.
Roer de boter zacht en roer 1 voor 1 de dooiers door de zachte boter, hierna de room en de poedersuiker. Meng zodat er een smeuige crème ontstaat.
Laat de crème minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, zodat ze gemakkelijker te bewerken is.
Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van en rol ze door de cacaopoeder.
Tip:
Geen alcohol, neem dan 1 eetlepel melk.
Als u geen liefhebber van cacaopoeder bent of het is even niet voorhanden, geraspte chocolade, chocoladevlokken, amandelschaafsel of gekleurde suikerpareltjes zijn een goed alternatief.