Ingrediënten:
3 dl melk – 2 eidooiers – 100 gram suiker – 7 gram gelatine – 50 gram bigarreaux – 25 gram oranjesnippers – 50 gram bitterkoekjes – 1/2 dl marasquin – 4 dl slagroom

Bereiding:
Hak de bigarreaux fijn, maar bewaar er enkele voor garnering. Hak ook de oranjesnippers fijn. Stamp de bitterkoekjes fijn en trempeer ze met de marasquin. Klop de eidooiers met de suiker totdat ze licht van kleur en schuimig zijn. Breng ondertussen de melk aan de kook en week de gelatine met wat water en geef deze bij de kokende melk. Voeg onder kloppen de hete melk langzaam bij het eimengsel en passeer dit daarna. Zet het op zacht vuur en verwarm al roerende zotdat de crème dikker wordt. Haal ze dan onmiddellijk van het vuur. Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf en als de crème begint te geleren, roeren we deze er voorzichtig door, samen met bigarreaux, oranjesnippers en bitterkoekjes. Schenk de bavarois in een vorm en laat in de koelkast opstijven. Versier met wat bigarreaux en eventueel met nog wat stijfgeslagen room.