Chinees varkensvlees

Varkensvlees met Ananas500 gr varkensvlees
plantenvet
1 grote ui
20 gr bloem
ruim 1/4 liter bouillon van bouillonblokjes
Kwart ananas (in stukjes) of half blikje
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel azijn
zout
suiker
een snufje cayennepeper

Bak het in dunne reepjes gesneden varkensvlees aan in plantaardig vet, neem het uit de pan en zet het op een warme plaats weg.
Snijd de ui in stukjes en smoor die in het braadvet.
Strooi er bloem over en laat dit even door bakken.
Blus af met bouillon.
Voeg er 6 eetlepels water met 1 eetlepel suiker of 6 eetlepels ananas-sap en de sojasaus bij en laat het even doorkoken.
Doe de stukjes ananas samen met de azijn bij de saus en breng dit op smaak met behulp van zout, suiker en cayennepeper.
Verhit het vlees opnieuw in de saus en dien het direkt op.

Eventuele toevoeging: 1 stuk klein gesneden gember en 1 eetlepel gembernat samen met een beetje tomatenketchup.