Chili con carne met kaas

75 gr ontbijtspek
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 blik tomaatblokjes (± 400 ml)
1 dl crème fraîche
500 gr bruine bonen (uit blik)
1/2 theelepel chilipoeder
100 gr Extra belegen kaas aan één stuk
50 gr tortillachips naturel

Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak die in een droge koekenpan knapperig.
Voeg het gehakt aan het ontbijtspek toe en bak het in ± 7 minuten rul.
Pel de knoflook.
Was de paprika en halveer hem.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Was de courgette en snijd hem in blokjes.
Bak de paprika en de courgette met het gehakt en pers de knoflook erboven uit.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Roer de tomaatblokjes en de crème fraîche door het gehaktmengsel en laat de gehaktsaus afgedekt ± 10 minuten stoven.
Schep de bonen met het chilipoeder door de gehaktsaus en warm het gerecht goed door.
Rasp de kaas grof.
Schep de chili con carne in een ovenschaal en strooi er de tortillachips en de kaas over.
Laat de chili con carne midden in de oven in ± 10 minuten gratineren.
Lekker met zure room.