Charlotte Russe

charlotte5Ingrediënten:
2 vanillestokjes
500 ml melk
6 blaadjes gelatine
5 eidooiers
100 g suiker
300 ml slagroom
20 lange vingers

Garnering:
200 ml slagroom
50 g suiker
rood fruit
1 el jam

Vanillebavaroise
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken.
Haal de vanillestokjes eruit.
Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
Klop de eidooiers en suiker schuimig en schenk de melk erop.
Schenk de crème terug in de pan en laat op laag vuur binden zonder dat het kookt.
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de crème en laat de crème afkoelen.
Klop de room tot yoghurt dikte en spatel door de vanillecrème.
Schenk de vanillebavarois in een vorm van 1,5 liter en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking:
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Haal de bavaroise uit de vorm.
Plak de lange vingers met slagroom tegen de zijkant van de bavaroise.
Bind ze voorzichtig vast met lint.

Maak het fruit schoon en indien nodig kleiner snijden meng ze met de jam.
Garneer de Charlotte Russe met het fruit en eventueel overgebleven slagroom.