Champignons Royal


Ingrediënten:
8 grote champignonkoppen - cognac - 150 gram kreeftevlees - 1/2 liter béchamelsaus - sherry - 1 citroen - tomatenketchup - geraspte kaas - paprikapoeder

Bereiding:
Pocheer de champignonkoppen 3 minuten in water met zout en citroensap. Maak de helft van de béchamelsaus af met een beetje cognac en sherry. Roer er wat tomatenketchup doorheen en zorg ervoor dat ze niet te dun wordt. Voeg nog wat paprikapoeder toe en maak op smaak met peper en zout. Maak van de rest van de béchamelsaus een zeer dikke < mornaysaus. Vul de champignonkoppen met kreeftevlees. Nappeer ze met de béchamel-cocktailsaus en bedek met koude mornaysaus. Als er niet genoeg op kan doordat de sauzen niet dik genoeg zijn, zet de champignons dan in de koelkast en laat zodoende de zaak wat opstijven. Breng er opnieuw mornaysaus op. Zet de champignons een kwartier in een oven van 120 graden C. Bestrooi ze met geraspte kaas en zet ze nog even onder de salamander. Geef er geroosterd brood met boter bij.