Ingrediënten:
20 escargots - 20 grote champignons - 0,5 liter rode wijnsaus (recept hieronder) -
peterselie , kervel - 2 teentjes knoflook - 125 gram boter - 5 plakken gerookt buikspek
Bereiding:
Haal de slakken uit het blik en laat ze goed uitlekken. Snij de plakjes buikspek eenmaal middendoor in de lengte en eenmaal in de breedte. Rol elke slak in een stukje buikspek. Was de champignons, verwijder de steel en hol ze iets uit. Maak knoflookboter door 2 teentjes geperste knoflook te vermengen met 125 gram zachtgeroerde boter. Doe in elke champignon een beetje knoflookboter en leg er slakken op. Beboter een braadslee en zet er de champignons in. Zet de braadslee gedurende 15 minuten in een oven van 200 graden C. Nu moet de rode wijnsaus klaar zijn, de peterselie en kervel gewassen en fijngehakt. Serveer op een bordje een lepel rode wijnsaus, zet hierop champignons, bestrooi deze met gehakte peterselie en kervel en serveer er warm stokbrood bij.(Rode Wijnsaus)Ingrediënten:
25 gram boter - 20 gram bloem - 0,25 liter rode wijn - 0,25 liter bouillon -
Maak een bruine roux. Laat hiertoe boter smelten in een sauspan, voeg de bloem toe en laat deze op zeer klein vuur onder voortdurend roeren zeer langzaam hazelnootbruin worden. Kook wijn en bouillon samen tot de helft in, voeg dit bij de roux en roer, totdat er een mooie gladde saus ontstaat.