Cazuela de huevo

Cazuela-graixaraIngrediënten: Voor 4 tot 6 personen

4 rijpe tomaten
3 Wortel
1 citroen
1 ui
6 aardappelen, vastkokend
een flinke hand snijbonen
2 kopjes verse doperwten
3 jonge artisjokken
4 lente-uitjes
2-4 teentjes knoflook
3 eieren
3 laurierblaadjes
5-6 takjes verse oregano
zout
zwarte peper
paprikapoeder mild tot pittig
50-70 ml extra vergine olijfolie

Bereiding:
Maak de groenten schoon, schil de aardappelen en snijd alles in kleine stukjes.
Schil de tomaten en snij in grove blokjes, maak lenteuitjes schoon en snij deze ook grof
Ontblader de artisjokken tot bijna het hart en halveer deze, zet ze in water met citroensap zodat ze niet donker geworden
Kook de eieren hard

Verhit de olie in een aarden pot

Tomaten en ui fruiten in olie.
Voeg de aardappelen, wortelen, artisjok toe en giet er dan ongeveer een liter water bij.
Voeg zout, laurier en paprika toe.
Ongeveer 15 tot 20 minuten laten koken.
Voeg de geperste knoflook en snijbonen toe en voeg na ongeveer 5 minuten de doperwten toe.
Nog ongeveer 5 minuten koken tot de doperwtjes gaar zijn.
Voeg verse oregano ongeveer 2 minuten voor het einde van het koken toe
Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.
Voor het serveren de stoofpot met hard gekookte eieren versieren.