Californische Cocktail van Avocado


Ingrediënten:
2 avocado's - 2 grapefruits - 2 eetlepels cognac - 150 gram garnalen - 1 citroen
2 dl mayonaise - cayennepeper - tomatenketchup - 1 krop sla - tabasco

Bereiding:
Was de sla en haal uit het midden vier mooie lichtgekleurde blaadjes. Maak de mayonaise. Snij vier schijfjes citroen uit een citroenhelft. Pers de andere helft uit. Snij de grapefruits doormidden en haal er, met behulp van een grapefruitmesje, de partjes uit. Snij de avocado's doormidden, haal er de pit uit en snij het vlees in brunoise. Meng deze met de grapefruit en de garnalen. Schenk er het citroensap over en een eetlepel cognac. Geef er zout bij, peper, wat cayennepeper, een beetje tabasco en wat tomatenketchup. Werk nu voorzichtig de mayonaise door dit mengsel. Leg een blaadje sla in elke coupe, schenk er wat van het mengsel bij, garneer met een schijfje citroen en bewaar in de koelkast tot vlak voor het serveren.