Cajun gebakken Kip

Cajun Fried Chicken

Ingrediënten:
plantaardige olie, om te bakken
4 kippendijen of kippenborsten (zonder bot)
1 theelepel korianderpoeder (koenjit)
1 eetlepel gerookte paprika
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel uipoeder
1/2 tl knoflookzout (3 delen zout en 1 deel knoflookpoeder)
1/2 tl witte peper
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels zout
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel bruine suiker
1 kopje karnemelk
2 eieren
1 kopje bloem
3/4 kopje maizena

Bereiding:
Meng in een kom de koriander, gerookte paprika, cayennepeper, uipoeder, knoflookzout, witte peper, zout en bruine suiker. Goed vermengen.
Maak uw kip plat door ze in een zakje of tussen vershoudfolie te doen en met een vleeshamer of onderzijde van een steelpan te pletten tot een gelijkmatige dikte.
Bestrooi de stukjes kip met ongeveer 2 theelepels kruidenmix en wrijf deze gelijkmatig in. Bewaar de rest van de kruidenmix voor later.
Neem een mengkom en doe hierin de karnemelk (botermelk), 2 hele eieren, een theelepel zout en 2 geplette laurierblaadjes en meng goed.
Voeg de met kruiden gecoate kip toe aan de karnemelk, dek af, koel en marineer 's nachts of minimaal 2 uur.

Neem de gemarineerde kip uit de koelkast.
Verwarm de olie tot een temperatuur van 170 °C
Terwijl de olie aan het opwarmen is, voeg je overgebleven kruidenmix toe aan de bloem, maizena en bakpoeder. Goed mengen.
Haal de stukjes kip uit de karnemelk en haal deze één voor één door de pittige bloemlaag. Herhaal dit proces totdat elk stuk is gecoat in meelmix.
Bak de kip in de hete olie met 2 of 3 stukken tegelijk tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op een rooster of keukenpapier uitdruipen.