Boliviaanse rumpunch met vruchtensap

4-6 personen

Een groot deel van Bolivia wordt in beslag genomen door de gure, boomloze en winderige Altiplano (hoogvlakte), die ± 4000 meter boven de zeespiegel ligt. De meeste Bolivianen wonen daar ook, waar de bitter koude wind iets wordt verzacht door het bijzondere, heldere licht. Ook de dieren zijn opvallend: lama's, alpaca's en vicuïa's, die allen aan elkaar verwant zijn en chinchilla's en rode vossen. Het suikerriet, waarvan rum wordt gestookt, groeit in de warmere streek rond Santa Cruz.

2,4 dl rum
2,4 dl ananassap
2,0 dl grapefruitsap
1 in plakjes gesneden banaan
het sap van 1 limoen of citroen
1 eetlepel honing
1 eetlepel gedroogde kokos (santen)
ijsgruis

Doe alles, behalve het ijs, in een blender en zet deze aan tot een homogeen mengsel is ontstaan.
Doe wat ijsgruis in een glas en schenk de punch erover.