Pariserbøf (Voor 4 personen)
Ingrediënten:
4 sneetjes bruin-of zuurdesembrood
600 gr rundergehakt
2 eetlepels boter
1 grote rode ui gesnipperd
1 stukje vers geraspte mierikswortel
4 eetlepels augurkjes in blokjes
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels bietjes (blokjes of geraspt)
4 (gepasteuriseerde) eidooiers
zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Meng het rundergehakt met een wat zout en peper en vorm er 4 dikke hamburgers van. Snijd 4 ronde schijfjes uit de sneden brood (een beetje kleiner dan de steaks). Verhit een pan, voeg de boter toe en bak op laag vuur de burgers tot ze goudbruin en gaar zijn, 2-3 minuten voordat de biefstuk bocht en bak op het vlees kant nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de rode ui. Peel en schraap / scheur de verse mierikswortel. Giet het vocht van de kappertjes en bieten.
Toast of bak het brood. Schik de tartaartjes op 4 warme borden op de toast, garneer met gehakte rode ui, mierikswortel, een eetlepel augurken, kappertjes en rode biet rond de biefstuk en serveer met een rauwe eidooier op de biefstuk of eventueel zoals in Zweden met een gebakken ei.