Bloemkool curry

300 gr pandanrijst
4 (scharrel)eieren
1 grote ui
1 bloemkool
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel bloem
3 theelepels kruidenbouillonpoeder
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren in ± 10 minuten hard.
Pel de ui en snipper hem grof.
Maak de bloemkool schoon, was hem en verdeel hem in kleine roosjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de ui, de bloemkool, de kerrie en het chilipoeder toe en roerbak 4 minuten.
Roer de bloem en het bouillonpoeder door de yoghurt en voeg dit mengsel met 1 dl water aan de bloemkool toe.
Breng het Al roerend langzaam aan de kook en laat het afgedekt ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Spoel intussen de eieren onder koud water af, pel ze en hak ze grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de bloemkoolcurry erop en verdeel er de eieren over.
Bestrooi met de uitjes.