Bloemkool-Broccoli curry

Verhit 2 eetlepels oosterse roerbakolie en fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers en 1/2 theelepel gemberpoeder.
Verdeel een kleine bloemkool in roosjes en snijd de stelen van 250 gr broccoli in stukjes.
Verdeel de rest in roosjes.
Bak de steeltjes omscheppend ± 4 minuten, voeg in gedeelten de roosjes toe en bak het geheel al omscheppend ± 5 minuten.
Schenk er 3 eetlepels water bij en laat alles in ± 10 minuten gaar worden.
Warm de laatste 2 minuten 1/2 groene paprika in reepjes mee.
Schep er 125 gr Griekse yoghurt en 1 eetlepel groene currypasta (Patak's) door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Garneer met verse koriandertakjes en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappelen.

Variatie: Vervang de paprika door 3 ontvelde tomaten in blokjes, de yoghurt door 11/4 dl Room Culinair en de currypasta door 1 eetlepel kerriepoeder.
Garneer met peterselietakjes.
Lekker bij een broodje shoarma.