Blatjang

250 gr gedroogde abrikozen, 150 gr rozijnen, 600 ml kokend water, 2 tl olijfolie, 1 tl kurkuma (koenjit), 1 grote ui fijngesneden, 1 groot teentje knoflook, fijngesneden, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen gember, 100 ml witte azijn, 1 chilipepertje fijngehakt , 100 gr rietsuiker, eventueel 1 appel fijngesneden.

Week de abrikozen 30 minuten in het gekookte water. De ui aanzetten met de olijfolie, gember en korianderpoeder totdat alles met de kruiden bedekt is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak dit 2 minuten. Laat abrikozen uitlekken (water niet weggooien) en snij ze in 4 stukjes. Voeg de uien, rozijnen en kurkuma toe en goed met de kruiden mengen. Voeg het abrikozenwater toe en laat het een half uurtje zachtjes koken in een afgesloten pan.
Suiker, zout en azijn toevoegen. Nu nog 45 minuten onafgedekt laten inkoken zodat het vocht kan verdampen en er stevige niet te vloeibare saus ontstaat.

Laten afkoelen.
Heerlijk bij Bobotie, oosterse gerechten en BBQ