Ingrediënten:
200 gram bladerdeeg – 1 liter water – 1 citroen – 4 sinaasappelen – 1 ei – bloem – 4 eetlepels banketbakkersroom – 4 eetlepels slagroom – 1 eetlepel poedersuiker – 1 mespunt vanillesuiker – 1 theelepel grand marnier – 4 eetlepels basterdsuiker
Bereiding:
Bereid zo mogelijk het deeg en de banketbakkersroom 1 dag te voren. Schil de sinaasappelen zodat het wit en de buitenste schil weg gesneden zijn. Snij plakjes van de sinaasappelen en bewaar ze. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 12 x 12 cm. en van ongeveer 4 mm. dik. Verdeel dit vierkant in 4 vakken van 6 x 6 cm. Doe dit met een scherp mes. Leg ze omgekeerd op een natgemaakte bakplaat een bestrijk ze zorgvuldig met eidooier vermengd met iets water. Bak het bladerdeeg in een oven van 220 graden C. in 12 tot 15 minuten gaar. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en de vanillesuiker stijf. Roer de banketbakkersroom met de grand marnier glad. Snij de nu afgekoelde bladerdeeggebakjes voorzichtig met een zaagmes open en leg de onderkanten op een voorverwarmd bord. Geef hierop 1 eetlepel banketbakkersroom en hierop enkele plakjes sinaasappel. Besmeer de onderzijde van de kapjes met de
geslagen room en druk ze op de sinaasappelpartjes. Serveer meteen.