Bigaradesaus


Ingrediënten:
2 eenden - 2 sinaasappels - 1/2 citroen - 1 wortel - 1 ui - zout, peper - maizena

Bereiding:
Snij de borsten van de eenden. Hak de rest van de eenden in stukken. Braad ze in een oven van 200 graden C. in 3/4 uur bruin. Maak de wortel en ui schoon en snij ze in stukken. Voeg deze de laatste tien minuten bij de gehakte eenden in de oven. Breng alles over in een andere pan en geef er 1,5 liter water bij. Breng het aan de kook en laat het 3 uur trekken. Passeer hierna het vocht door een doek en laat het tot 1/2 liter reduceren. Haal met een sambaltrekker de schil van een halve sinaasappel en geef de sliertjes schil bij de saus. Geef er ook het sap van de sinaasappels bij en van de halve citroen. Reduceer de saus nu weer totdat er 1/2 liter over is. Breng ze op smaak met peper en zout. Bind ze eventueel met wat maizena. Serveer deze saus bij even gebraden eendenborsten.