Biefstuk uit Boulogne


Ingrediënten:
4 dunne biefstukken - 125 gram gehakt - 1 ei - 50 gram boter - 1 dl bouillon - 0,5 dl rode wijn - 3 sjalotjes - peterselie - tomatenpuree - zout, peper

Bereiding:
Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Vermeng peterselie en sjalot met het gehakt. Verdeel dit in 4 gelijke porties. Strijk elke portie op een biefstuk. Rol de biefstukken op en bind ze met een touwtje dicht. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de opgerolde biefstukken gedurende 10 minuten, voeg de bouillon en de rode wijn toe en een lepel tomatenpuree. Doe het deksel op de pan en laat 1 uur en 30 minuten zachtjes stoven. Leg ze dan op een voorverwarmde schotel, haal de touwtjes weg. Laat de saus even wat afkoelen en geef er dan de eidooier bij. Roer deze erdoor en schenk de saus over het vlees.