Bieflapjes met mango-gembersaus

1 mango (± 300 gr)
4 bolletjes gember
2 eetlepels gembersiroop
1 dl tomatensap
3 bosuitjes
150 gr sugar snaps
400 gr bieflapjes
1 eetlepel chilipoeder
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
keukenmachine
wok of hapjespan

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, de gembersiroop en het tomatensap tot een gladde saus of snijd de mango en de gember heel fijn en wrijf alles boven een kom door een zeef.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 2 cm.
Maak de sugar snaps schoon.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
Verhit in een wok de olie.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Bak de bieflapjes al omscheppend in ca 3 minuten bruin.
Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ca 2 minuten mee.
Voeg de mangosaus en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
Laat nog ca 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met pandanrijst.

Sugar snaps
Het nieuwste in bonenland zijn deze boontjes, een nieuw type 'peulerwt': ze smaken als peultjes, maar ze zijn zo dik als doperwtjes in de dop. Doperwtjes worden gedopt waarna de peul niet wordt gegeten. Sugar snaps worden in hun geheel gegeten. De kooktijd, in ruim kokend water met wat zout, is kort, 10 minuten. De peulwand is lekker knapperig en de smaak is heel zoet.
Ze worden extra lekker met een takje bonekruid in de pan. Door het koken gaan sommige peulen open, zodat de felgroene, kleine ronde 'erwtjes' zichtbaar worden. Omgeschud met een klontje (knoflook)boter zijn ze lekker bij geroosterd of gegrild vlees.