Betons gehaktbrood met olijven

Borrelhapjes voor 10 a 12 personen
Voorgerecht voor 6 a 8 personen
Hoofdgerecht voo 5 a 6 personen

Ingrediënten:
1 kg rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 2 zakjes bretonse gehaktmix (Silvo), 1 losgeklopt ei, 1 fijngesneden ui' 100 gr zwarte olijven in ringetjes, 2 el peterselie fijngesneden, 2-3 trostomaten in dikke plakken, zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Doe de gehakt, kruidenmix, tomatenpuree, ei, ui, olijven en peterselie in een kom en vermeng alle ingrediënten goed met een vork. Leg het gehakt in een ingevet cakeblik (+/- 1 lt inhoud) en strijk glad en druk de tomaat erin en doe er wat zeezout over.

Bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar, in de vorm laten afkoelen en in plakjes snijden. Als hoofdgerecht warm serveren.
Als voorgerecht op bijvoorbeeld een fijne salade.

Variaties:

  • Meng tomatentappenade door het gehakt.
  • Meng gebakken uitjes en champignons door het gehakt.