Borrelhapje (± 40 stuks)
250 gr bakkeljauw
2 sneetjes witbrood
1/2 fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
1/2 fijngesneden takje selderij
1 kleine ontvelde en ontpitte tomaat in stukjes
1/2 losgeklopt ei
1/2 verse Madame Jeanettepeper
3 eetlepels bloem
frituurolie
Week de bakkeljauw in ruim water 24-36 uur. Ververs het water 2-3 keer.
Breng de vis met ruim vers water aan de kook en kook hem ± 10 minuten.
Week het brood (met de korstjes) in 2 dl water.
Giet de vis af en snijd hem fijn.
Pureer de vis met het uitgeknepen brood, de ui, knoflook, selderij, tomaat, het ei, peper en bloem en draai van de vispuree kleine balletjes (± 2 cm doorsnee).
Verhit de olie tot 175°C en frituur de Balletjes, niet te veel tegelijk, in ± 5 minuten goudbruin.
Serveer er piccalilly, een tomatensausje, of mosterd bij.