Bananensoep

bananensoepIngrediënten:
4 gele rijpe bananen, geschild
700 ml melk (houd 2 eetlepels achter)
geraspte schil en sap van 1/2 sinaasappel
1/4 theelepel kaneel
1 theelepel suiker
1 eetlepel maïzena
zout

Bereiding:
Pureer de geschilde bananen en de melk met een staafmixer of prak de bananen fijn en voegt u geleidelijk de melk toe.
Klop alles op tot een gladde massa.
Doe het mengsel over in een pan en voeg suiker en zout toe, en vervolgens sinaasappelraspsel en -sap.
Dek de pan af en breng de soep aan de kook
Laat hem op een lage warmtebron nog 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maïzena met de achtergehouden melk tot een papje en voeg dit al roerend toe aan de soep.
Laat de soep 2 minuten doorkoken tot hij licht gebonden is en dien hem warm of koud op met als garnering wat kaneelpoeder.