Bakkeljauw

400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
Olie
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
2 tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.
Serveertip: Serveren met o.a. rijst, brood, Bakbanaan, Telo, Eri Eri; combineer het met Surinaams Zuurgoed en met in partjes gesneden hardgekookte eieren.

Variatietip: Bereid de bakklejauw eens met snijbonen, peultjes of witte kool.

INFORMATIE: Bakkeljauw, ook wel batjauw genoemd, wordt geproduceerd volgens een speciaal zoutings- en drogingsproces, waardoor het een bijzonder lekkere smaak krijgt; voor de productie van bakkeljauw wordt gebruikt gemaakt van vis van de kabeljauwfamilie. Aangezien de vis vaak wordt gebakken, noemt men het product bakklejauw.

HOOFDSTUK: Visgerechten
MENU ONDERDEEL: Hoofdgerecht.
HOEVEELHEID: Voor 4 personen.
BEREIDINGSTIJD: 25 minuten.
SMAAK: Kruidig.
SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!