1 theelepel tomatenpuree
Olie
250 gram Faja Lobi Bakkeljauw
mespuntje trassie
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
11/2 kopje water
150 gram kouseband

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de kouseband, de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 15 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Serveertip: Serveren met Telo, Eri Eri, Surinaams Puntje, rijst.

Variatietip: Combineer dit gerecht eens met hardgekookte eiren, snijd die in partjes.

INFORMATIE: Bakkeljauw, ook wel batjauw genoemd, wordt geproduceerd volgens een speciaal zoutings-en drogingsproces, waardoor het een bijzonder lekkere smaak krijgt;voor de producte van bakkeljauw wordt gebruik gemaakt van vis van de kabeljauwfamilie. Aangezien de vis vaak wordt gebakken, noemt men het product bakkeljauw.
Bakkeljauw wordt in Suriname met verschillende groenten gecombineerd, waarvan kouseband de populairste is.

HOOFDSTUK: Visgerechten
MENU ONDERDEEL: Visgerechten.
HOEVEELHEID: Voor 4 personen.
BEREIDINGSTIJD: 25 minuten.
SMAAK: Kruidig.
SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!